Vaikka jalkineiden suojaavuusvaatimukset ovat kaikilla samat, niin miesten ja naisten yksilölliset tarpeet ovat erilaiset. Lisäksi turvajalkineiden käyttöä edellytetään yhä useammissa naisvaltaisissa ammateissa.

Laja on kehittänyt ensimmäisenä varta vasten naisille suunnitellun Laja Nicego -turva- ja suojajalkinesarjan. Mallistossa on useita varvassuojauksen vaihtoehtoja: teräskärki, komposiittikärki ja kova muovikärki. Lesti on erityisesti naisen jalan mukaan muotoiltu. Päällismateriaalit ovat kevyet ja hengittävät.

Suojaavuus vastaa miesten jalkineita mutta ulkonäöstä Laja Nicegon tunnistat kyllä.

Pohjassa on liukastumisia torjuva kitkapala. TPU-insertti. Kaikissa jalkineissa on irrotettavat ja pestävät pohjalliset. Lisäksi kaikki jalkineet ovat täysin vuoritettuja. Vuori estää jalkineen venymistä ja pidentää sen käyttöikää.

Suojajalkineissa suojaava kärkiosa on komposiittirakenteinen ja siten kevyt, peräti 40% perinteisen teräskärjen painosta. Mikrokuitujalkineet voidaan tarvittaessa pestä pesukoneessa (hienopesu +40ºC).

 

Suojaustasojen symbolit

(Fe-symboli)
EN 345 Turvajalkine (S) teräskärjellä (iskun/puristuksenkesto 200J/15kN). Perinteinen varvassuojus. Soveltuu työpaikoille, joissa on vaarana erittäin painavien taakkojen putoaminen. Käytetään mm. raskaassa teollisuudessa ja varastoissa. Varvassuojus merkitty Fe-symbolilla.

 

Terasvarvassuojus1.gif

(Kom-symboli)
EN 346 Suojajalkine (P) komposiittikärjellä. Iskun/puristuksenkesto on 100J/10kN. Soveltuu työpaikoille, joissa on vaarana keskisuurten taakkojen putoaminen. Käytetään mm. keskiraskaassa teollisuudessa ja varastoissa. Varvassuojus merkitty Kom-symbolilla.

 

Komposiittivarvassuojus1.gif

(Abs-symboli)
EN 347 Suojaava työjalkine (O) kevyellä ABS-muovikärjellä. Suojaa paremmin varpaita kuin tavallinen, pehmeäkärkinen työjalkine. Iskunkesto on noin 10J. Soveltuu työpaikoille, joissa ei ole vaaraa suurien taakkojen putoamiselle. Käytetään mm. kevyessä teollisuudessa, kuten elektroniikka- ja elintarviketeollisuudessa sekä keittiöissä. Varvassuojus merkitty Abs-symbolilla.

 

ABS-varvassuojus.gif

(EPA-symboli)
ESD Kaikki mallit valmistetaan myös ESD-ominaisuudella (staattisen sähkön purkaus). Jalkineet täyttävät standardien EN 61340-5-1 ja EN 61340-4-3 vaatimukset. Suojajalkineissa on myös täysin metallittomia vaihtoehtoja!

 

 

ryhma1.gif